Provar något nytt i köket

trying-something-new-in-the-kitchenIdag ska det provas något nytt här hemma. Vanligtvis gillar jag att hålla mig till det recept jag känner till väl, men utveckla dessa genom att förändra smakerna eller sättet att tillaga maten på. Idag känner jag dock för att prova något som jag inte lagat förut. Förhoppningsvis blir det inte alldeles för konstigt så att även sonen vågar smaka.

Han är lite knepig mitt barn. Egentligen är nog det allra flesta ungar lite kinkiga med maten, men jag börjar känna att det hindrar oss andra från att äta den mat som vi vill och att det även hindrar honom från att våga testa och utveckla nya favoriträtter eller smaker. Det är ingen stress eftersom han äter bra och växer på i rasande takt, det är mer att jag tycker det är nyttigt att våga prova.

I kväll satsar jag på indisk fiskgryta med koriander, ingefära och sojabönor. Jag hoppas att han ska tycka att den färgsprakande gula färgen är tillräckligt lockande för att våga testa på grytan. Ingefära har i sig en rätt stark smak, så den planerar jag att enbart ta en liten gnutta av och inte som i receptet, en hel tesked.

Ingen i vår familj liter av någon form av matallergi, men för den som undrar så är detta recept helt fritt från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, vilket gör att majoriteten av människorna kan äta den. Trots att väldigt många indiska rätter kopplas ihop med curry, så är det faktiskt curryn som gör hela grytan i det här fallet och är även något som jag ofta använder i min matlagning. Det är en smakrik och färggrann krydda som kan piffa till det allra tråkigaste rätter om man använder den på rätt sätt.

Medan grytan står på spisen i sådär cirka 7-8 minuter ska jag passa på att vika tvätt. Hur mycket ny spänning man adderar i livet kommer man sällan ifrån det allra roligaste vardagssysslor. Suck!