Min kärlek till dekorplast

decor-plasticSom nämnts i min presentation här på bloggen är jag ett stort fan av att inreda i mitt hem, andras också, men det är sällan man får möjlighet till en sådan grej. De flesta rum i mitt hem har någonting gemensamt med varandra, det finns en enighet på något sätt utan att se exakt likadant ut. Jag gillar det.

Under tiden jag var nyinflyttad och hade möjlighet att köpa nya möbler och tyger såg jag till att endast välja färger och material som jag visste att jag kunde återvända eller göra om på något sätt. Det kan vara något så simpelt som att inhandla en kal, vit byrå som du sedan kan göra alla möjliga saker mer. Speciellt med färg och gärna med självhäftande dekorplast.

Dekorplast är min stora kärlek här i livet. Den går det att göra allt möjligt med och passar på alla typer av ytor, sitter som sten och tål både rengöringsmedel och väta precis som vilket underlag som helst. Många människor, som tidigare inte använt denna typ av sätt för att ändra sitt hem, skulle bli fruktansvärt förvånade över det möjligheter plasten ger.

Eftersom jag föredrar ljusa färger i mitt hem är det också oftast ljus dekorplast jag använder, gärna marmorfärgad eller plast som liknar ljust träslag. I köket skulle jag dock förespråka att man använder en plast som är melerad eller mönstrad på något sätt. En liten droppe av den där soppan med curry eller gurkmeja i, kan göra att plasten missfärgas. Däremot är den väldigt tålig mot andra tycker av fläckar, inklusive tomatsås.

Om någon skulle be om mitt bästa inredningstips, står detta högst upp på listan. Den är enkelt att använda och fästa, eftersom jag som amatör lyckas få det riktigt professionellt utfört helt själv. Plasten är även mycket lätt, går att beställa hem till brevlådan och är inte det minsta dyr. Jag älskar den!