Husdjurstankar

pets-tanksIbland får jag för mig att jag vill skaffa ett husdjur, men jag vet innerst inne att jag faktiskt inte vill.

Under hela min uppväxt har djur funnit i familjen. Det har varit allt från möss, fiskar, papegojor, katter, hundar och sköldpaddor. Ett tag hade jag en snigel gömd i en kartong under sängen. jag gick i fjärde klass och blev förkrossande när mina föräldrar kom på mig.

Jag älskar djur, så otroligt mycket. Det senaste djur som jag ägde var en hund, en sprallig hundkille som tog all energi och tid. Han var det bästa jag någonsin visste. Hunden fick jag när jag var 15 år gammal och var tvungen att lova att ta hand om honom helt ensam. Jag förstår att mina föräldrar kände så, men skulle själv aldrig kunna lägga ett så stort ansvar på min son när han blir 15.

Tyvärr resulterade det i alldeles för långa dagar i skolan. Det fanns inte en chans i världen att han skulle få lida av detta, så istället fick skolan bli lidande. Efter ett år mådde jag inte längre bra av att jag inte kunde ge honom det han behövde och vi sålde därför tillbaka honom till uppfödaren. Jag har kontakt med henne än idag, och har även fått träffa honom några gånger efter.

Trots att det var svårt så är jag otroligt tacksam för den tiden och vad jag lärde mig. Idag när mina tankar rymmer iväg till att börja kolla olika annonser på hundar så minns jag tillbaka, jämför och ser om mitt liv har fått mer tid. Det har det inte och därför vill jag inte heller skaffa mig ett djur. Vill inte gå igenom och vill inte utsätta ett djur för att flytta runt när jag innerst inne redan vet.

Fiskar däremot, fiskar är kul…