Födelsedag på ingång

birthdayDet är inte roligt att fylla år längre. Min födelsedag börjar närma sig och till skillnad från när man var liten och inte gjorde annat än att räkna ner dagarna till Dagen D, så går nu dagarna blixtsnabbt och en dag innan gästerna anländer har man ännu inte gjort mer än att inhandla tårtbotten och servetter. Tyvärr är det åtminstone så som jag själv fungerar och jag hoppas innerligt att jag inte är ensam om att tycka att det nu mer känns som ett tvång, än något roligt.

Mina föräldrar bor långt borta och det gör även mina syskon. Två av syskonen har helt nya tillskott i familjen och någon till lite större unge som gärna envisas med att dra ut varenda låda jag har hemma. Missförstå mig rätt, jag älskar dom alla, men det går inte längre att enbart bjuda på smörgåstårta (gärna förbeställd för att undvika så mycket jobb som möjligt). Nu behöver man tänka på att även barnen ska trivas och ha roligt, även om dom får ta med sina egna leksaker behöver man, som en god värd, se till att det finns mat och godsaker som passar alla.

Det kanske låter som en bagatell, men jag är alltid tillräckligt stressad som det är innan min födelsedag närmar sig. Man blir ju liksom…äldre. På mitt 50 års kalas ska detta vara ursäkten till att jag inte längre orkar anordna någon fest, det får andra göra åt mig och jag kan endast se till att anlända i tid. Fantastisk idé.

Nåväl, jag känner att jag börjar låta alldeles för bitter. Oavsett stressen och alla inköp är det så sällan man hinner träffa sin familj och sina syskon nu när alla har ett eget liv att ta hand om. Jag stänger ute stress och gnäll från mig själv och googlar runt på ”kalasmat för alla” istället- Kanske orkar jag vika några servetter också om det vill sig väl.