Dagisbaciller av högsta kvalité

kindergarten-germs-of-highest-qualityDet går fullt med smittor på sonens förskola, det gör det konstant, men idag var det mer än bara förkylningar som gick runt i en cirkel. Glatt möttes vi av en av pedagogerna som meddelar att både influensan, feber och magsjuka går just nu.

Jag fick panik. Ville hålla för mig och sonens mun och sakta backa ut från förskolan. Det gjorde jag inte utan jag lämnade honom där tillsammans med alla baciller för att be till högre makter att han skulle klara sig utan.

Det gjorde han också, nötkärna som han är. Däremot är jag i skrivande stund inne på min 2.5 vecka av helt-totalt-döende-av-förkylning. Jag kan inte ens minnas senast jag var såhär sjuk och man riktigt känner på bacillerna att dom kommer från en förskola. Man kan göra det, vet ni, dom känns så mycket tyngre och slår ut en totalt.

Alla föräldrar som någon gång upplevt att man är så pass sjuk att man inte ens orkar gå och lämna sitt friska barn för att få vila ifred, kommer att känna igen sig. I 3 dagar har jag underhållit mitt barn genom att leka doktor, han på mig alltså. Han fick en doktorsväska häromdagen och för tillfället är detta det enda han leker med.

Där låg jag då på golvet, inrullad i filtar medan han låtsades lyssna på hjärtat och lungorna, tog lite tryck och överöste mig med plåster lite överallt. Jag struntade i allt vad matlagning heter och har varit en sådan där supermamma som beställer hem mat 4 dagar i sträck, det erkänner jag.

Jag tror inte det finns något bra sätt att förhindra sjuka barn på dagis, sådant kommer alltid att finnas och jag vill och hoppas att alla föräldrar tänker till lite extra innan man lämnar iväg ett sjukt barn. Nu är jag vuxen och kan hantera det på ett annat sätt, men mina tankar går till äldre människor som kan smittas, eller att barn får hem bakterier som kan smitta ett nyfött syskon.