40 favoritintervjufrågor från några av de skarpaste vi känner

Här söker vi alltid efter råd som förbises eller går odelade, i hopp om att hitta de stenar som företagsbyggare inte ens vet att man kan använda.

Oavsett om det är via personliga evenemang, diskussioner på nätet eller artiklarna och intervjuerna som vi delar här, drivs vi av en ambition att skapa rymdstiftare och startledare måste utbyta den ”fångade” kunskapen.

Och i dessa utrymmen har vi sett gång på gång hur konversationen oundvikligen går tillbaka till ett enda ämne. Oavsett om det är en Fast Track mentorskapsparning, en intim medstifterforumiddag eller en CTO-okonvention, tycks anställning alltid vara övertygad.

Det finns ingen brist på utmaningar som skulle kunna dra nytta av en dos utanför perspektiv, från att hitta anställningspraxis som skalar till att få en ny exekutiv till att knäppa en stor intern rekryterare. Och sedan är intervjun.

När du skalar snabbt, rör dig i varphastighet och sitter på flera anställningspaneler kan intervjuer verka som en uppgift du bara behöver genomföra. Men det är värt att pausa för att komma ihåg att beslutet att anställa någon är ett dyrt och långtgående beslut. Och eftersom du tvingas göra det efter att du har tillbringat (högst) några timmar tillsammans, blir det mer avgörande att maximera vad du kan lära dig om kandidater på de värdefulla få minuterna.

Naturligtvis har vi delat en hel del intervjubästa praxis tidigare här i recensionen. (Två speciella måste-läsningar kommer att tänka på: de sju egenskaperna som hjälper dig att anställa en toppartist och denna sammanfattning av intervjufrågor som tidigare sprids över granskningsarkivet)

Men med tanke på den höga insatsen av varje hyra, är det alltid nödvändigt att skärpa intervjuer med kotletter. Och det betyder att vår jakt på en galen bra intervjufråga aldrig är över. Vi är oändligt fascinerade av undersökningen i allas bakficka, den typ som gör att du vill stjäla den för din egen anställningsverktygssats.

För det ändamålet har vi spenderat de senaste månaderna med att nå några av de smartaste och mest tankeväckande operatörerna i vårt nätverk för att ställa en enkel fråga: Vad är din favoritintervjufråga och varför?
Svaren vi fick tillbaka var första klass. Följande är en exklusiv lista med 40 intervjufrågor, skickade till oss av de skarpaste människorna som vi har träffat eller helt enkelt beundrar. Vissa av frågorna är (bedrägligt) korta och söta, andra är sonderande och oväntade, andra är beroende av riktade uppföljningar. Uppdelat efter ämne hanterar de allt från hur kandidater förstår rollen och processåterkopplingen till sitt första sommarjobb, värsta chef, och förra gången de ändrade sig. Det viktigaste är att dessa otroliga grundare och företagsbyggare bryter ned varför de lutar sig till dessa frågor – och vad man ska leta efter i de svar du hör.

Vi hoppas att den här kollektionen fungerar som en riktigt hoppningspunkt som du kan utnyttja när du utformar din egen process, oavsett om du bygger den från grunden eller vill ge den en uppdatering när du anstränger dig. Låt oss börja.

Har du en egen favoritintervjufråga? Berätta för oss på Twitter eller dela det här. Vi kommer att sammanställa de bästa inlämningarna och dela dem med prenumeranter på nyhetsbrevet från First Round Review.

FRÅGOR FÖR ATT HJÄLPA UPPPAKNING AV PIVOTAL ÖVERGÅNG:

 1. Vad vill du göra annorlunda i din nästa roll?
  Läs det här nästa
  De översta kommandona misstag startar – och hur man undviker dem
  Gå hit nu
  Ladda i ny flik
  E-post för senare
  När han ställer denna fråga ser Instacart-grundare Max Mullen vanligtvis två slags svar – och det finns ett läger som de bästa kandidaterna vanligtvis faller in i.

”Jag tycker att de bästa svaren belyser vad de kör mot, snarare än vad de kör från i sitt nuvarande jobb. Om de startar vad de inte gillar med sin chef eller nuvarande företag, berättar det mycket. Det testar om de är en positiv person och hur de hanterar motgångar.

”Jag kan också ofta ta reda på vad som intresserar dem specifikt för vårt företag och få en känsla för hur mycket forskning de har gjort. Slutligen får det motivationer – om de får fram hur de letar efter en mer utmanande möjlighet kan du undersöka hur de vill påverka eller vilka problem de skulle älska att arbeta med, säger han.

 1. Föreställ dig själv om tre år. Vad hoppas du kommer att vara annorlunda om dig jämfört med nu?
  Mikael Johansson är en favorit av oss av en anledning. VD för produktdesign på Facebook skrev bokstavligen boken om hur första gången chefer kan närma sig att bygga ut sina team. Hon har också prövat granskningssidorna tidigare och delar sitt välkända perspektiv på att anställa designers och de väsentliga (och unika) frågor som varje chef bör ställa.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *